I ärlighetens namn,

02 JUN 2013 22:09
att vara tjej och se på herrfotboll handlar inte bara om 22 spelare på en fotbollsplan. Det handlar också om 22 svettiga killar med benmuskler. Som om det inte vore nog, börjar det i svettet nu synas tatueringar både på underarmar och ben. Så kommer någon och frågar; vad står det?" och man svarar "jag tror det står 'Only god can judge me' eller nå't" ... "va?" .. "jaha, du menar i matchen..."
  • Skapad: 02 JUN 2013 22:09

I onsdags, ni som var där hörde det, snacket som gick på Svedbo. "Linus är tillbaka", "Micke ska spela", "det här ska bli kul". Ja, jag var också en av dem. Taskigt, kan man tycka. Gamlingar? kan man säkert tänka. Stabilt på plan, säger jag. "Alla lag behöver några morsor" har farsan lärt mig. & varför skulle Västerfärnebo AIK vara ett undantag? Nej, just det:)

Lugnet i laget, spelet där man använde varandra i snygga kombinationer och Gurras tre mål... 3-1 mot Skinnskatteberg = VFAIK-klass! Det är nästan så jag tror att vår generation också får uppleva fotboll som det låter som att Larsa, Ola & co spelade ;) För det har väl ingen missat, hur bra vi var då?

I väntan på att veteranerna ska utmana 2o13's lag så åkte jag till Skultuna, tabelltvåan, för att se om det höll i sig. & som vi (publiken räknas också) spelade! I min sons Messi-tröja står det "give all for your team" och när man spelar efter det; så spelar man 1-1 mot Skultuna. Emil P och Fahlin hade uppenbart laddat rätt och storspelade i 90 minuter & Rasmus gjorde nog sin bästa match i år. Även om det var Gurra som fick ta smällarna i form av kapade ben och ett par tre knuffar så är det alltid roligt att se frustrerade motståndare som, trots några fina avslut, får avstå vinst-ölen en fin lördagkväll :)

Känns som vändningen är här! Lite som Sverige - England.

It's not about the name on the back of the jersey,

it's about the badge on the front ~ David Beckham

Skribent: Anna Roos
  1. Hej Anna! Kul med ett sådant engagemang som du har. Jag tycker bara att det vore skojigt om fler kastade sig in i debatten om vad som är bra och om vad som kunde göras bättre. Jag tycker till exempel att hemsidans svarta text på blå botten är svårläst men det är kanske något som är svårt att ändra på. Kämpa på för föreningens bästa !

(Sigge Hedkvist 2013-06-19 kl 08:49) Anmäl
  2. jag vet:)

(Anna 2013-06-03 kl 17:36) Anmäl
  3. Du glömde en gamling, "nogge" som styrde upp försvarspelet. :)